Om de tuin geleid

  • Om de tuin geleid - Praktijk Mental Balance
  • Om de tuin geleid - Praktijk Mental Balance
  • Om de tuin geleid - Praktijk Mental Balance
  • Om de tuin geleid - Praktijk Mental Balance
  • Om de tuin geleid - Praktijk Mental Balance

Het is van alle tijden: mannen die vrouwen om de tuin leiden. 
Wie kranten van twintig jaar geleden leest komt talrijke verhalen tegen over vrouwen die zijn opgelicht door mannen. Die vrouwen hadden de mannen leren kennen via een contactadvertentie in de zaterdagkrant. Toen stonden er nog vele tientallen van deze advertenties in de krant. Met de waarheid werd het soms (vaak?) niet erg nauw genomen. 
Vandaag de dag gebeurt nog steeds hetzelfde. De contactadvertenties in de kranten zijn in aantal aanzienlijk afgenomen maar de contactmogelijkheden zijn sterk toegenomen door de opkomst van de datingsites. Een prachtige manier voor mannen om vrouwen om de tuin te leiden. Dat gebeurt dan ook massaal. 

De voorbeelden liggen voor het oprapen, zowel in binnen- als buitenland. 
Twee treffende voorbeelden uit Nederland. 

Een man maakt via een christelijke datingsite kennis met vrouwen. Hierbij mailt hij een foto naar hen: hij ziet er aantrekkelijk uit. Maar de foto is niet van hem maar van iemand die door Moeder Natuur wat beter is bedeeld. Zodra de vrouwen hem ontmoeten, knappen ze op hem af. Het blijft altijd bij die ene ontmoeting, maar daarna gaat hij de vrouwen per sms bedreigen en hij plaatst hun telefoonnummers op sekssites. Er volgt een rechtszaak. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden opgelegd. 

Een man wordt bij een internetdate in de val gelokt: op een parkeerplaats wordt hij niet opgewacht door een aardige vrouw maar door twee mannen met vuurwapen. Hij wordt beroofd van zijn pinpasjes en hij raakt ook zijn auto kwijt. De daders kunnen snel worden opgespoord. 

De logische vraag is: valt hier wat aan te doen? 
Het antwoord is, vrees ik: nee. 
Maar als er lezers van deze column zijn die er anders over denken: laat het weten! 


Sent Wierda © 

7 december 2013